Medvirkningsprosesser og områdemodning
Molde sjukehus skal flyttes fra Molde sentrum til Hjelset, ca 2 mil utenfor Molde, og helseforetaket sine eiendommer på Lundavang sentralt i Molde skal selges.
Medvirkningsprosesser
Vi har bidratt inn med tidlig medvirkning fra naboer, velforeninger, FAU skoler og barnehager og andre interessenter. Vi har brukt metodikk for å nå de ”stille stemmene” i nabolaget, dybdeintervjuer og fokusgruppeintervjuer. Vi har også kjørt Interessent workshop og Fremtidsworkshop. Alt har vært i tett dialog med Molde kommune. Dette innsiktsarbeidet har vært grunnlag for en sosiokulturell stedsanalyse, medvirkningsrapport og mulighetsstudie for Lundavangområdet.
Samarbeidspartnere: Pir 2 arkitekter, Growlab
Oppdragsgiver: Molde kommune
Områdemodning
Molde kommune ønsket bistand til aktiviteter og arrangementer som kunne bidra til områdemodning for Lundavang og Stuevollen. Hovedoppgaven har vært å samordne, avdekke behov og idemyldre med interne og eksterne ressurser for å avklare innhold og tema for områdemodning, basert på innsiktsarbeid vi har gjort tidligere i områderegulering for samme område.
OMRÅDEMODNING skal bidra til å involvere innbyggerne og andre i den store endringen som skal skje på Lundavang og Stuevollen.
Områdemodning kan skje gjennom å delta i utforming av midlertidige tiltak i området.
MÅLET er å finne tiltak som kan forbedre framtidig funksjon og bruk av området, og kanskje også kan være med på å utvikle områdets nye identitet.
Vi har hatt ansvar for å planlegge gjennomføring av områdemodning og bistå i gjennomføring av områdemodning. Gjennom en periode har vi hatt tre ulike arrangementer. Det største var et heldagsarrangement på selve sykehusområdet. Målet var å vise frem de skjulte mulighetene Lundavang besitter. I dette arbeidet har vi samarbeidet med Myldr, et lokalt eventfirma som arrangerer festivaler og konserter, og har god erfaring med å skape aktiviteter.
Samarbeidspartnere: Myldr
Oppdragsgiver: Molde kommune